Τραμπ: Ετοιμάζει ρόλο κορυφαίου συμβούλου για τον Έλον Μασκ στον Λευκό Οίκο

0

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει ρόλο συμβούλου για τον Έλον Μασκ σε περίπτωση που κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Τραμπ και ο Μασκ αντάλλαξαν πολλά τηλεφωνήματα πρόσφατα και ότι ο μεγιστάνας της Tesla θα μπορούσε να βοηθήσει με ενισχυμένο ρόλο, εάν ο Τραμπ κερδίσει μία νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο άνδρες, που κάποτε είχαν τεταμένες σχέσεις βρίσκονται σε συχνή επαφή από τον Μάρτιο, καθώς ο Τραμπ αναζητά ισχυρούς δωρητές και ο Μασκ αναζητά διέξοδο για τις πολιτικές του ιδέες, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πολλές ανώνυμες πηγές με γνώση στις συνομιλίες τους.

Μασκ και Τραμπ συναντήθηκαν τον Μάρτιο στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου Νέλσον Πελτς. Έκτοτε, οι δυο τους έχουν συζητήσει διάφορα θέματα πολιτικής, μεταξύ των οποίων και θέματα μετανάστευσης, για τα οποία ο Μασκ έχει γίνει διάσημος τους τελευταίους μήνες.

«Η Αμερική θα πέσει αν προσπαθήσει να απορροφήσει τον κόσμο», έγραψε ο Μασκ στο Twitter τον Μάρτιο. Ο Μασκ είπε ότι δεν θα κάνει δωρεά σε καμία προεδρική εκστρατεία σε αυτές τις εκλογές, αλλά φέρεται να είπε στον Τραμπ ότι σχεδιάζει να διοργανώσει συγκεντρώσεις για να αποτρέψει τους πλούσιους και ισχυρούς συμμάχους του από το να στηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο.

Έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια από τότε που ο Μασκ και ο Τραμπ αντάλλασσαν ύβρεις. Σε μια συγκέντρωση το 2022, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μασκ «έναν ακόμη ανόητο καλλιτέχνη», ενώ ο Μασκ έγραφε στο Twitter ότι ο Τραμπ πρέπει να «κρεμάσει το καπέλο του και να χαθεί στο ηλιοβασίλεμα».

Ο Μασκ υπηρέτησε για λίγο στην επιχειρηματική συμβουλευτική ομάδα του Τραμπ στον Λευκό Οίκο νωρίς κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, αλλά αποχώρησε όταν ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2017.

Τώρα, οι σχέσεις τους φαίνεται να έχουν βελτιωθεί. Όταν ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter, μετονομάζοντάς το σε Χ, το 2022, επανέφερε τον λογαριασμό του Τραμπ. Ο Μασκ έκτοτε ζήτησε από τον Τραμπ να είναι πιο ενεργός στο X, σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και ο Τραμπ ήταν σε μεγάλο βαθμό πιστός στην πλατφόρμα του Truth Social.

Τον Μάρτιο, αφού συνάντησε τον Μασκ στο κτήμα του Πελτς, ο Τραμπ είπε στο CNBC: «Ήμουν φιλικός μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Τον βοήθησα όταν ήμουν πρόεδρος. τον βοήθησα. Μου άρεσε». Ως ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX, ο Μασκ έχει επωφεληθεί από τις πολιτικές και τις συμβάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών πυραύλων και εκπτώσεων φόρου για ηλεκτρικά οχήματα.

Τον Μάρτιο ο Τραμπ είπε ότι ο ίδιος και ο Μασκ «έχουν προφανώς αντίθετες απόψεις για ένα δευτερεύον θέμα που ονομάζεται ηλεκτρικά αυτοκίνητα», με τον Τραμπ να αντιτίθεται στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και να υποστηρίζει τους δασμούς κατά της ξένης κατασκευής EV.

Ο επενδυτής Πελτς υπήρξε βασικός σύνδεσμος μεταξύ Τραμπ και Μασκ. Ο Πελτς και ο Μασκ είπαν στον Τραμπ ότι εργάζονται σε ένα μεγάλο έργο βασισμένο σε δεδομένα που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι οι ψήφοι καταμετρώνται δίκαια, αν και οι λεπτομέρειες για το έργο παραμένουν αδιαφανείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.