Βίζα εξπρές για Τούρκους επισκέπτες

0

Η βίζα εξπρές ισχύει για επτά ημέρες και κοστίζει 60 ευρώ.

Πέντε επιπλέον ελληνικά νησιά θα συγκαταλεχθούν από αύριο, 30 Απριλίου, στη λίστα του προγράμματος βραχείας διάρκειας τουριστικών επισκέψεων.

Μέχρι στιγμής τα νησιά τα οποία μπορούν να επισκεφθούν οι επισκέπτες από συγκεκριμένα παράλια είναι η Χίος, η Κως, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και η Σάμος, ωστόσο από αύριο θα οι επισκέπτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση κατά την άφιξή τους και σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη.

Υπενθυμίζεται ότι η βίζα εξπρές, διάρκειας επτά ημερών, δίνει τη δυνατότητα στους Τούρκους να επισκεφθούν συγκεκριμένα ελληνικά νησιά με απλές διαδικασίες, δίνοντας κάποια στοιχεία στο τουριστικό πρακτορείο πριν αναχωρήσουν και εκδίδοντας τη βίζα είτε πριν από την αναχώρηση είτε κατά την άφιξη στον προορισμό, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από προξενείο. Κοστίζει 60 ευρώ και θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι Τούρκοι έχουν δικαίωμα να επισκεφθούν αυτά τα νησιά με πλοία της γραμμής (όχι αεροπορικώς ή με κρουαζιερόπλοια) και δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.