«ΒΟΜΒΑ» για Ευρώπη – ΗΠΑ: Λίγο πριν την αυτοκτονία

0
Η Ευρώπη, και γενικά ο δυτικός κόσμος, τόσο σε πολιτικοοικονομικό όσο και σε γεωστρατηγικό επίπεδο δείχνει να παραπαίει και πολλοί βλέπουν αργά ή γρήγορα κοσμογονικές εξελίξεις.

Σε μια συνέντευξη για το γεωπολιτικό podcast του YouTube “Deep Dive”, σχετικά πρόσφατα, ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πολιτικός επιστήμονας Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, συζητώντας, την σύγκρουση στην Ουκρανία και την διαφαινόμενη προοπτική αποτυχίας του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας, προκειμένου να δώσει μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης στην Δύση, θυμάται την σκηνή από την ταινία «Der Untergang – Η Κατάρρευση» (2004), στην οποία ο Αδόλφος Χίτλερ, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ, ρώτησε για την «τελική νίκη» λίγο πριν την ήττα και την «αυτοκτονία» του.

Από τη μία πλευρά, ο Macgregor επισημαίνει την έλλειψη στρατηγικής από την πλευρά των ΗΠΑ και των «υποτελών» τους.

Από την άλλη, μίλησε για την αδυναμία της Δύσης να «πεί την αλήθεια» και την τάση της να «αγνοεί την πραγματικότητα».

“Το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε χρεοκοπήσει. Κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί δημόσια”, τόνισε.

Σύμφωνα με τον Macgregor, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ασκεί «στρατηγική υπομονή» καθώς περιμένει τις ευρωεκλογές, μετά τις οποίες, όπως συνέβη στην Σλοβακία, οι κυβερνήσεις που απομακρύνονται από τις αντιρωσικές πολιτικές θα αποκτήσουν το πάνω χέρι.

«Αν κοιτάξετε τι πληρώνουν για φυσικό αέριο, υγρό αέριο και πετρέλαιο στην Γερμανία σήμερα και τι πλήρωναν πριν, τότε θα αντιληφθείτε πως βιώνουν τώρα την αποβιομηχάνιση.

Το ικανό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό (για το οποίο ήταν ξακουστή η Γερμανία, είναι πια στον δρόμο και δεν έχει δουλειά», κατέληξε ο Mc Gregor.

πηγή: https://www.el.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.