Ξεφεύγει η κατάσταση! Γάλλοι αγρότες καταστρέφουν φορτηγά τροφίμων που έρχονται από εξωτερικό

0

“Δεν είναι μόνο το φορτίο που κινδυνεύει, είναι το φορτηγό και η ζωή του οδηγού”

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση στη Γαλλία μετά από πολλά επεισόδια που έγιναν βανδαλισμού σε φορτηγά από Γάλλους διαδηλωτές. Δεκάδες οδηγοί φορτηγών που μετέφεραν τρόφιμα σταμάτησαν στη μέση των διαδρομών και ξεφόρτωσαν τα εμπορεύματά τους στους Γάλλους αγρότες. Ανάμεσά τους, ένα ζευγάρι από την επαρχία Vâlcea που έχασε έτσι 10 τόνους κρέατος κοτόπουλου, ρουμανικά προϊόντα που πήγαιναν για εξαγωγή.

Οι ομοσπονδίες μεταφορέων λένε ότι έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους της βιομηχανίας να επιστρέψουν στα σπίτια τους και έχουν επαναπρογραμματίσει μια σειρά από δρομολόγια. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοινώνει την οχύρωση του Παρισιού καθώς οι αγρότες ανακοινώνουν μια τεράστια διαμαρτυρία για σήμερα, όπως αναφέρει το digi24.ro

19 παλέτες με κρέας κοτόπουλου αφαιρέθηκαν έτσι από ένα φορτηγό από τη Βαλτσέα σε εθνική οδό στη Γαλλία. Οι οδηγοί του TIR Romina και Nicolae Badea έζησαν στιγμές φρίκης όταν τους σταμάτησαν διαδηλωτές καθ’ οδόν προς την Αβινιόν.

Nicolae Badea, οδηγός φορτηγού : «Οι διαδηλωτές ήρθαν κοντά μας και μας έκλεισαν τον δρόμο. Μας ζήτησαν τα έγγραφα για το φορτίο, κοίταξαν πίσω, άνοιξαν τις πόρτες χωρίς άδεια, έσπασαν τη σφραγίδα. Όταν έφτασα σε περίπου 4-5 χλμ από τον επόμενο κυκλικό κόμβο, υπήρχε μια σειρά από φορτηγά. Μας ήρθε ένα SUV με δύο αγόρια μέσα. Μας είπαν να τους ακολουθήσουμε. Πολλά τρακτέρ, ήταν δύο αυτοκίνητα χωροφυλακής εκεί, είχαν βάλει φωτιά στις παλέτες που τα είχαν ξεφορτώσει μπροστά μας, γιατί εκεί κάτω υπήρχαν συσκευασίες με ζωμό, με κατεψυγμένα λαχανικά».

Romina Badea, οδηγός φορτηγού : “Εν τω μεταξύ, ένας από τους διαδηλωτές ήρθε και ανέβηκε τη σκάλα του φορτηγού στο πλάι μου, στην αριστερή πλευρά.” Δέκα τόνοι κρέατος κοτόπουλου καταστράφηκαν από τους διαδηλωτές, ακριβώς μπροστά στην αστυνομία και τους χωροφύλακες. Εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών λένε ότι συνομιλούν με τον αερομεταφορέα και τις γαλλικές αρχές.

Radu Filip, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών : «Εκπρόσωποι της Πρεσβείας και των Προξενείων επικοινώνησαν με τις αρχές της Τοπικής Αστυνομίας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας Drome. Ζητήθηκε επίσης να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες καθώς και να υποβληθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την επίλυση των διοικητικών διαδικασιών σε σχέση με τον ασφαλιστή». Και άλλοι οδηγοί από την Ισπανία, την Ιταλία ή την Πολωνία έμειναν χωρίς τα εμπορεύματα που μετέφεραν στη Γαλλία, γι’ αυτό ορισμένες εταιρείες ανέστειλαν προσωρινά τις διαδρομές στις περιοχές που υπάρχουν διαδηλώσεις.

Cosmin Vicentiu, οδηγός TIR, μεταφορά Ιταλίας-Γαλλίας : «Οι αυτοκινητόδρομοι είναι αποκλεισμένοι. Έχω δει περιπτώσεις που  κατέστρεψαν τα φορτηγά, τα ανέτρεψαν στη μέση του αυτοκινητόδρομου. Δεν είναι μόνο το φορτίο που κινδυνεύει, είναι το φορτηγό και η ζωή του οδηγού».

Cezara Scutari, δημοσιογράφος Digi24: Έχουν μπλοκαριστεί οι μεταφορές σε συγκεκριμένους προορισμούς, σε συγκεκριμένες πόλεις; Augustin Hagiu, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρουμάνων Μεταφορών : «Είναι ευπαθή αγαθά και μετά από ορισμένο αριθμό ημερών, αν δεν φτάσουν στον προορισμό τους, (…) μπαίνουν στη ζώνη κινδύνου όπου θα χαλάσουν. Ή είναι εμπορεύματα που έχουν περίοδο μεταφοράς που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, ακόμα κι αν η μεταφορά πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Η σύστασή μας ήταν να επιστρέψουμε σπίτι». Τα περιστατικά είναι ακόμη πιο σοβαρά καθώς η Γαλλία βρίσκεται στη διαδρομή του 40% της διακίνησης εμπορευμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.