Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα εκτοπισμένα παιδιά λόγω πολέμου το 2023

0

Βαρύ το τίμημα που πληρώνουν τα παιδιά από τις ταραχές και τους πολέμους που ξεσπούν σε όλο τον κόσμο.

Από το 2010 έως σήμερα ο αριθμός των εκτοπισμένων παιδιών έχει υπερδιπλασιστεί, ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια.

Περισσότερα από δέκα εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πέρυσι στις δέκα μεγαλύτερες κρίσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Save The Children.

Συνολικά, λοιπόν, γίνεται λόγος για περισσότερα από 50 εκατομμύρια εκτοπισμένα παιδιά, τον μεγαλύτερο ιστορικά αριθμό, με τα στοιχεία να κάνουν, μάλιστα, λόγο για υπερδιπλασιασμό σε σχέση με το 2010.

Το 2023, σχεδόν 29.000 παιδιά την ημέρα είτε εκτοπίζονταν εντός της χώρας τους είτε υποχρεώνονταν να διαφύγουν σε άλλη χώρα. Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν κυρίως παιδιά από το Σουδάν και τη Σομαλία.

Ο πόλεμος στη Γάζα, που ξέσπασε στα τέλη του 2023, διαμόρφωσε το ποσοστό του εκτοπισθέντος πληθυσμού, σε ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, σε μόλις δέκα εβδομάδες.

Η Save The Children τονίζει την ανάγκη στήριξης για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και αναφέρει ότι τα παιδιά χρειάζονται προμήθειες ζωτικές σημασίας, αλλά και ασφάλεια, εκπαίδευση, προστασία, υγεία, ένα μέρος για να παίζουν, να γελούν και να μαθαίνουν. Πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένα.

πηγή: https://www.cnn.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.