Αποφασισμένοι οι αγρότες στο Σύνταγμα για τη νίκη: «Ενωμένοι μέχρι τέλους» – «Παλεύουμε για όλη την κοινωνία»

0

Αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην οποία συμμετέχει και απλός κόσμος-καταναλωτές

«Πλημμυρισμένο» με αγρότες και τρακτέρ είναι ήδη το Σύνταγμα ενώ αναμένονται να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερα μέσα στις επόμενες ώρες, με τους περισσότερους διαδηλωτές να τονίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω αν δεν εισακουστούν και υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα συνθήματά τους είναι «είμαστε ενωμένοι μέχρι τέλους, παλεύουμε για όλη την κοινωνία, τους λαούς της Ευρώπης, να έχουν φαγητό, είμαστε παραγωγοί φαγητού, όχι μόνο αγρότες, είμαστε οι τελευταίοι που παλεύουμε για να έχει ο λαός φαγητό»

Ήδη .στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ των αγροτών που μετέβησαν από την περιφέρεια για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ διαρκώς ακούγονται συνθήματα που σχετίζονται με τον αγώνα των αγροτών, καθώς και κόρνες από τα τρακτέρ.

Νωρίτερα, με κόρνες έφτασε στην πρωτεύουσα το κομβόι των αγροτών, πέρασαν ελεύθερα τα διόδια, πέρασαν τον Άγιο Στέφανο, αλλά και την γέφυρα Καλυφτάκη και προχώρησαν προς το κέντρο όπου έχουν προγραμματιστεί τα ραντεβού και οι προσυγκεντρώσεις για τις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι προσήλθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από 60 λεωφορεία. Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιπλέον, κατέφτασαν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Αυτή τη στιγμή ισχύει διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της Διάκου, και από τη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη ενώ, θα εφαρμοστούν όλες οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.