Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ διέταξε την εκκαθάριση της υπερχρεωμένης κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας Evergrande

0

Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν περισσότερο από 20%.Εν μέσω της κρίσης ακινήτων στην Κίνα, δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ φέρεται να διέταξε τη διάλυση της υπερχρεωμένης China Evergrande.

Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ διέταξε την εκκαθάριση της υπερχρεωμένης κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας Evergrande.

Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν περισσότερο από 20%.Εν μέσω της κρίσης ακινήτων στην Κίνα, δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ φέρεται να διέταξε τη διάλυση της υπερχρεωμένης China Evergrande.

Η Evergrande θεωρείται πλέον ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο.

Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που ο δείκτης HY Real Estate της Κίνας μειώνεται κατά 85% σε 2 χρόνια.

Η Κίνα προετοιμάζει επίσης εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε οικονομική τόνωση μαζί με το ενδεχόμενο απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων.

Η δικαστής Λίντα Τσαν εξέδωσε αντίστοιχη απόφαση τη Δευτέρα στην Ειδική Διοικητική Περιφέρεια της Κίνας, όπως ανέφεραν ομόφωνα πολλά μέσα ενημέρωσης.Οι πιστωτές είχαν μηνύσει το δικαστήριο επειδή η China Evergrande έχασε επανειλημμένα πληρωμές.

Η εταιρεία είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να αποτρέψει την εκκαθάριση με σχέδιο αναδιάρθρωσης. Η Τσαν αναμένεται να της δώσει λεπτομερείς λόγους για την απόφαση εκκαθάρισης και να ορίσει διαχειριστή αφερεγγυότητας το απόγευμα.

Η Τσαν είπε ότι θεωρεί την κίνηση κατάλληλη δεδομένης της «φαινομενικής έλλειψης προόδου της εταιρείας στην παρουσίαση ενός βιώσιμου σχεδίου αναδιάρθρωσης».

Η ακρόαση διήρκεσε ενάμιση χρόνο και η εταιρεία δεν είναι ακόμα σε θέση να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση αναδιάρθρωσης, είπε ο Chan, ανέφερε η South China Morning Post. «Νομίζω ότι είναι καιρός το δικαστήριο να πει αρκετά», είπε.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο δικαστής Chan έδωσε στην αγωνιζόμενη εταιρεία μια αναστολή από την υποβολή σχεδίου αναδιάρθρωσης προκειμένου να αποτραπεί η απειλή εκκαθάρισης. Αυτή η προθεσμία έληξε τη Δευτέρα.

Τι συμβαίνει στην Κίνα;

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα μείωσε τα υποχρεωτικά αποθεματικά για τις τράπεζες καθώς αυτή η κρίση έχει επιδεινωθεί.

Οι τιμές των κατοικιών στις 70 μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας μειώνονται για 19 συνεχόμενους μήνες.

Η πτώση φαίνεται να επιταχύνεται γρήγορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.