Δημοσκόπηση Pulse: Συντριπτικό ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, απελπιστική η ακρίβεια, υπέρ των αγροτών, τεράστια πτώση η ΝΔ

0

Η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με δείγμα 1.200 πολιτών

Κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, υπέρ των αιτημάτων των αγροτών και υπέρ της αγοράς των F-35 τίθεται η πλειοψηφία των πολιτών, στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, με την ακρίβεια να παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Πρόκειται για ακόμη μια «σφυγμομέτρηση» της κοινής γνώμης που καταδεικνύει ότι η κοινωνία διαφωνεί με το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ προηγήθηκε και η επιστολή-κόλαφος της Εκκλησίας προς τους βουλευτές, κατά της ψήφισής του.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται αρκετά πιο κάτω από τα ποσοστά που έλαβε στις εκλογές και συγκεκριμένα στο 30,5%, με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ πια με 12,5% και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 11,5%.

«Όχι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα

Με ξεκάθαρο τρόπο η κοινωνία τάχθηκε κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα το 47% δήλωσε ξεκάθαρα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με το 7% των συμπολιτών μας να απαντά «Δεν ξέρω/Δεν γνωρίζω».

Παράλληλα, το 35% των ερωτηθέντων δεν συμφωνεί καθόλου με τον θεσμό γενικότερα.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το μεγαλύτερο μέρος των λεγόμενων «αριστερών» είναι κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών:

Υπέρ των αιτημάτων των αγροτών

Το 68% των πολιτών δίνει θετικές απαντήσεις αναφορικά με τους λόγους διαμαρτυρίας των αγροτών, που σημαίνει ότι η πλειοψηφία συμφωνεί με τα αιτήματά τους.

Ποιος φταίει για την κατάσταση στα πανεπιστήμια

Την Κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων η πλειονότητα του κόσμου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το 37% των ερωτηθέντων είπε πως η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για τα πανεπιστήμια, ενώ το 30% όλοι.

Η Ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα

Σε ερώτημα σχετικά με την Ακρίβεια και πόσο απασχολεί τους Έλληνες πολίτες, το 40% απάντησε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και το 53% ένα από τα σημαντικότερα.

Μόλις το 3% αναφέρει ότι η ακρίβεια δεν τους απασχολεί.

«Ναι» στα F-35

Στο ερώτημα αν συμφωνούν με την αγορά των F-35, καθώς και του δωρεάν εξοπλισμού που θα δοθεί από τις ΗΠΑ στη χώρα μας, το 62% απαντάει θετικά.

Μόλις το 29% διαφωνεί με τη συμφωνία για τα F-35.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.