Φρέντι Μπελέρης: «Στο δικαστήριο νιώθω μόνος κι ανυπεράσπιστος έναντι ενός ολόκληρου κράτους»

0

Απορρίφθηκε το αίτημα ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη και σε δεύτερο βαθμό ενώ ο ίδιος για μια ακόμα φορά στην ουσία αναφέρθηκε ότι είναι τελείως ανυπεράσπιστος και ξεχασμένος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης

Συνεχίζει τις μεθοδεύσεις για μεταβατική αρχή στη Χειμάρρα ο Έντι Ράμα, την ώρα που οι αλβανικές αρχές θέτουν νέα αναχώματα στην ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη, αφού υποστηρίζουν ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος δεν διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο.

Ο Φρέντι Μπελέρης αντιπαραθέτει πως η κάθοδός του στις εκλογές του Μαΐου ήταν καθόλα νόμιμη.

«Απέναντι μου, δυστυχώς, αντικρίζω έναν ανυπέρβλητο τοίχο, από την κυβέρνηση, τους δημοσιογράφους, τους αστυνομικούς, την εισαγγελία και εσάς τους δικαστές. Δείχνετε ότι με αντιμετωπίζετε διαφορετικά. Δεν έχετε δεχτεί ούτε ένα αίτημα της υπεράσπισής μου. Αντίθετα, δέχεστε ό,τι υπαγορεύουν οι εισαγγελείς, φωνάζοντας στους δικηγόρους μου. Δείχνετε ξεκάθαρα ότι μεροληπτείτε.

Αναφορικά με το ποινικό μητρώο, πρέπει να τονίσω ότι από το 2019 μέχρι και σήμερα, ετούτη την στιγμή, το μόνο που άλλαξε και βγήκε “αλλιώς” ήταν αυτό που συνέβη στις 12 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που παράνομα έγινε η σύλληψη και στη συνέχεια η προφυλάκισή μου. Ο έξυπνος αναγνωρίζει το λάθος του, ο πονηρός το δικαιολογεί, και ο χαζός επιμένει στην παρανόησή του, την παράνοιά του.

Επειδή δυστυχώς πλέον δεν πιστεύω ότι θα βρω δικαιοσύνη σε αυτό το δικαστήριο, εφόσον έχετε αποφασίσει να με καταδικάσετε, σας παρακαλώ τουλάχιστον ό,τι «πρέπει» να πράξετε, πράξτε το γρήγορα. Από αυτό το δικαστήριο, αισθάνομαι μόνος και ανυπεράσπιστος έναντι ενός ολόκληρου κράτους», δηλώνει ο Φρέντυ Μπελέρης εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

«Είναι πρωτοφανείς οι πρακτικές ακόμα και για τα αλβανικά δεδομένα και αυτό συμβαίνει γιατί ο δήμαρχος μας τυχαίνει να είναι μέλος της εθνικής ελληνικής μειονότητας, τυχαίνει να είναι αντιπολιτευόμενος τον πρωθυπουργό κύριο Ράμα», δήλωσε ο Βαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος Κόμματος Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε πως το θέμα του Φρέντι Μπελέρη έχει καταγραφεί στην Έκθεση της Κομισιόν του 2023, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν υποψίες για τον πλημμελή τρόπο συλλογής του ανακριτικού υλικού από τις αλβανικές αρχές. «Θα επιμείνουμε να ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία χωρίς την οποία δεν θα υπάρξει ευκρινής ευρωπαϊκός διάδρομος για την Αλβανία προς την Ευρώπη», τόνισε.

Νέα δικάσιμος ορίστηκε για την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.