ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε την πώληση F-16 στην Τουρκία!

0

Πέτυχε τον σκοπό της η Τουρκία αφού τα πήρε όλα από τις ΗΠΑ και το αντίστροφο οι ΗΠΑ του δίνουν γη και ύδωρ σε ότι αφορά την υπόθεση της πώλησης των F-16

Σύμφωνα με αμερικανικά αλλά και διεθνή Μέσα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να εγκρίνει την πώληση μαχητικών-πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Μάλιστα ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 με το σχετικό κονδύλι να φθάνει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση των Τούρκων να δεχθούν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ο Τζο Μπάιντεν έκανε στους γείτονες το μεγαλοπρεπές δ΄ψρο.

Μάλιστα ο Τζο Μπάιντεν έστειλε την σχετικ΄επιστολή στο Κογκρέσο προκειμένου να εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία η οποία περίμενε διακαώς αυτή την εξέλιξη.

Η αμερικανική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στο Κογκρέσο, με την οποία θέτει αίτημα για την έγκριση της πώλησης αεροσκαφών F–16 καθώς και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, συνολικού ύψους 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η επιστολή ακολουθεί το «ναι» της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης, με 285 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 55 κατά. Αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και έπραξε όσα της ζητήθηκαν αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.