Ουκρανία: Οι υπηρεσίες πληροφορίων δεν έχουν “αξιόπιστες πληροφορίες” για τους επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ

0

Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι δεν ζητήθηκε από το Κίεβο να εγγυηθεί την ασφάλεια του εναέριου χώρου γύρω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία, όπως είχε γίνει σε προηγούμενες περιπτώσεις ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Μόσχα.

Σε ανάρτηση στο Telegram, η υπηρεσία GUR ανέφερε ότι η κατηγορία της Ρωσίας ότι το Κίεβο κατέρριψε το στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου μπορεί να είναι μια «σκόπιμη ενέργεια για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και να αποδυναμωθεί η διεθνής στήριξη προς το κράτος μας». Πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες για το ποιοι επέβαιναν στο μεταγωγικό Il-76.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από το Baza, ένα κανάλι που συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, εικονίζεται ένα μεγάλο αεροπλάνο να πέφτει στο έδαφος, κοντά στο χωριό Γιαμπλόνοβο. Ακολουθεί μια έκρηξη και το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, σκοτώθηκαν 74 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν τρεις Ρώσοι στρατιώτες. Τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλοι τους Ρώσοι.

Στη δική της ανάρτηση στο Telegram η ουκρανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών ανέφερε ότι πράγματι σχεδιαζόταν για σήμερα μια ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και το Κίεβο είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις αλλά δεν είχε ενημερωθεί από τη Μόσχα για τον αριθμό των αεροπλάνων που μετέφεραν τους αιχμαλώτους και για τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν.

«Ταυτόχρονα, η ουκρανική πλευρά δεν ενημερώθηκε για την ανάγκη να εγγυηθεί την ασφάλεια του εναέριου χώρου στην περιοχή του Μπέλγκοροντ για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως έχει γίνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν» πρόσθεσε.

πηγή: https://www.amna.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.