Ισραηλινός σύμβουλος: Πολλοί ζητούσαν συμφιλίωση με την Τουρκία αγνοώντας την συμμαχία με Ελλάδα-Κύπρο αλλά τώρα κατάπιαν την γλώσσα τους

0

Υπάρχουν και στην Ελλάδα πολλοί ειδικοί που ζητούν συμφωνία με την Τουρκία με κάθε κόστος-Επικίνδυνες λογικές από ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν ούτε 100 μέτρα μακριά στα ελληνοτουρκικά

Η αποκάλυψη του αληθινού προσώπου του καθεστώτος Ερντογάν έχει προκαλέσει σοκ και δέος σε πολλούς στο Ισραήλ, που ήθελαν μια μόνιμη “ συνεννόηση” με την Άγκυρα για να επιβάλουν τα συμφέροντα τους σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι στρατιωτικές κινήσεις και το απροκάλυπτο ακραίο ισλαμιστικό πρόσωπο του καθεστώτος Ερντογάν ( που μπορεί να έχασε αλλά γαλούχησε πολλές γενιές από το 2001 με τους οπαδούς του να είναι σαφώς οι περισσότεροι ), διαπιστώθηκε από Ισραήλ, Αίγυπτο, Λίβανο, κά ότι οι Τούρκοι εννοούν σοβαρά τις φαντασιώσεις για νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία και άλλαξαν άμεσα στάση.

Αυτό αναφέρει ο γνωστός Ισραηλινός Αναλυτής και σύμβουλος Σεθ Φράτζμαν

I remember a few years ago when experts were arguing how Israel-Turkey “reconciliation” was so important and scoffing at Israel’s energy EastMed policy in regards to Greece and Cyprus. Several of these experts would always tell me “Cyprus and Greece are unimportant, Turkey is a… pic.twitter.com/gQRsN4Lokd

— Seth Frantzman (@sfrantzman) April 9, 2024

“Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια όταν οι ειδικοί διαφωνούσαν πώς η «συμφιλίωση» Ισραήλ-Τουρκίας ήταν τόσο σημαντική, και χλεύαζαν την ενεργειακή πολιτική Νετανιάχου με τον EastMed, σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αρκετοί από αυτούς τους ειδικούς μου έλεγαν πάντα «Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν έχουν σημασία, η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη, οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας είναι το πιο σημαντικό μπλα μπλα».

Πάντα τους έλεγα… εάν το Ισραήλ εξαρτηθεί από την Τουρκία για εξαγωγές φυσικού αερίου, τότε η Άγκυρα θα το χρησιμοποιεί αυτό κάθε φορά που υπάρχει πόλεμος για να κόψει τους ενεργειακούς δεσμούς.

Το να εξαρτάται το Ισραήλ σε τόσο μεγάλο μέρος της οικονομίας του από την Άγκυρα, ωφελεί την Τουρκία αλλά όχι το Ισραήλ.

Μετά κατάλαβα ότι το λόμπι της Άγκυρας ήταν πίσω από αυτό.

Ήθελαν το Ισραήλ να εξαρτάται πλήρως από την Άγκυρα, ώστε η Τουρκία να το χρησιμοποιήσει ως σημείο πίεσης κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Και σήμερα υπάρχουν ειδικοί που χλευάζουν τις σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας και δημοσίευσαν άρθρα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης για Ισραήλ-Τουρκία.

Θυμάμαι αυτή την προπαγάνδα ειδικά το 2019-2021, αλλά τώρα πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν. Εντάξει. Ελπίζω όμως οι άνθρωποι να ζητήσουν από αυτούς τους ειδικούς να λογοδοτήσουν τώρα και να σημειώσουν ότι δεν ήταν χρήσιμο για το Ισραήλ να εξαρτάται οικονομικά από την Άγκυρα.

Αλλά πιθανότατα οι ίδιοι άνθρωποι είναι πίσω από αυτή την ιδέα που πίστεψαν ότι η Χαμάς αποτρεπόταν δια μέσου Τουρκίας, επειδή η Άγκυρα υποστηρίζει την Χαμάς, επομένως είναι το ίδιο περιβάλλον ανθρώπων που εξαπατήθηκαν αλλά νόμιζαν ότι ήταν έξυπνοι”, ανέφερε ο ίδιος.

Υπάρχουν και στην Ελλάδα ειδικοί αναλυτές που ζητούν συνεργασία με την Τουρκία για να λυθούν τα προβλήματα

Δυστυχώς θα έλεγαν κάποιοι στον Ισραηλινό ειδικό, ότι τέτοιοι ειδικοί υπάρχουν και στην Ελλάδα, ( πιθανότατα και στην Αίγυπτο και αλλού), που θεωρούν ότι η συνεργασία με την Τουρκία είναι προς όφελος τους, αγνοώντας τον τεράστιο κίνδυνο που θα διέτρεχε η χώρα τους σήμερα, έχοντας φίλους τους Τούρκους που έχουν τρομερά ύπουλα σχέδια.

Το τουρκικό στυγνό καθεστώς, που υλοποιεί ίσως το Τρίτο μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα στον κόσμο από πλευράς συστημάτων ( πίσω από Κίνα και Ρωσία), ετοιμάζεται να επιβληθεί οπουδήποτε έχει σχεδιάσει σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Χρησιμοποιώντας το Ισλάμ και άλλα κόλπα, οι Τούρκοι διπλωμάτες, ειδικά εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν εναγωνίως να αποκοιμίσουν όλες τις χώρες της Μεσογείου, πουλώντας όπλα, τρόφιμα κα.και φύκια με μεταξωτές κορδέλες γενικά.

Το πιο σημαντικό και συγχρόνως επικίνδυνο είναι η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε Κατεχόμενα Κύπρου, Λιβύη, Συρία, Ιράκ, και αλλού, με τις οποίες θα “ σφίγγουν την θηλιά” σε όποιον διαφωνεί μαζί τους τα επόμενα 50 χρόνια, με τους Ισλαμιστές να παίζουν καίριο ρόλο στο εσωτερικό της Τουρκίας, ανεβάζοντας μετά τον Ερντογάν καθεστώτα μαριονέτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.