Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα πάρει το πράσινο φως για να απαντήσει στις «ιρανικές επιθέσεις».

0

Ο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν – CNN

Αμερικανοί γερουσιαστές κλήθηκαν να παραστούν σε μια ενημέρωση για την κρίση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση που σκότωσε αμερικανικά στρατεύματα στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, συζητείται μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, οι οποίες περιλαμβάνουν:

1. Επίθεση στόχων στη Συρία

2. Επίθεση στόχων στο Ιράκ

3. Επίθεση στόχων στο Ιράν

Β-52 Πυρηνικά βομβαρδιστικά που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Τελ Αβίβ – κάτι θα συμβεί.

Sky News: Ήδη απόψε, ο Τζο Μπάιντεν θα εξουσιοδοτήσει τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

➡️ Είναι πιθανό να είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της προεδρίας του.

➡️ Διακυβεύεται η αξιοπιστία της αμερικανικής αποτροπής και η κλιμακωτή σταθερότητα της περιοχής.

➡️ Από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο που άλλαξαν το παιχνίδι, αυτό το πάντα ασταθές μέρος του κόσμου φαινόταν στο χείλος μιας πολύ μεγαλύτερης σύγκρουσης.

➡️ Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ελπίζει ότι η επιλογή του τις επόμενες ώρες θα αποτρέψει οποιαδήποτε τέτοια κλιμάκωση. Μπορεί να κάνει το αντίθετο.

Πεντάγωνο:

Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone στην Ιορδανία ξεπέρασε τους 40 ανθρώπους.

Δεν έχουμε πληροφορίες για την τοποθεσία εκτόξευσης του drone που στόχευσε τις δυνάμεις μας στην Ιορδανία, αλλά γνωρίζουμε ότι το Ιράν υποστηρίζει ομάδες που είναι υπεύθυνες για τη στόχευση των δυνάμεών μας στη Συρία, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Αξιολογούμε πώς το drone κατάφερε να ξεπεράσει τα μέτρα ασφαλείας και να διεισδύσει στη βάση μας στη βορειοανατολική Ιορδανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκρινε το Ιράν υπεύθυνο για την επίθεση στην αμερικανική βάση στην περιοχή al-Tanf στα σύνορα Ιορδανίας και Συρίας.

«Πρώτα από όλα, επιτρέψτε μου να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τους θανάτους και τους τραυματισμούς αμερικανικών στρατευμάτων», είπε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τη συνάντηση με τον αρχηγό του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν. «Το Ιράν συνεχίζει να αποσταθεροποιεί την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης την υποστήριξη τρομοκρατών που συνεχίζουν να επιτίθενται στα πλοία μας στην Ερυθρά Θάλασσα.» Η βιντεοσκόπηση της έναρξης της συνάντησης δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο X από την υπηρεσία Τύπου του ΝΑΤΟ.

Αυτό δείχνει ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε συμμαχία με τις ΗΠΑ/Ισραήλ σε περίπτωση ευρείας κλιμάκωσης με τη Ρωσία και την Κίνα.

Εάν το Ιράν δεχθεί επίθεση, η Χεζμπολάχ, η Ρωσία και η Κίνα θα σταθούν σταθερά στο πλευρό της Τεχεράνης, η οποία προκαλεί μια Συμμαχία ενάντια στη Δύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.