Οι Ρώσοι Μπήκαν στο χωριό Λαστόκιν δυτικά της Αβντίιβκα και ο Ζελένσκι πήγε στο Κουπιάνσκ

0
Σε λίγες ώρες οι Ρώσοι αναμένεται να καταλάβουν πλήρως τον οικισμό Λαστόκιν, ο οποίος βρίσκεται 1,25 χιλιόμετρα δυτικά του εργοστασίου οπτάνθρακα της Αβντίιβκα

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής αμυντικής SvPressa, αυτήν την στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσουν επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της Αβντίιβκα, προσπαθώντας να πιέσουν προς τα πίσω τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές και να αποκτήσουν προγεφύρωμα στις θέσεις που έχουν καταλάβει.

Οι πληροφορίες που περιγράφουν τις μάχες σε αυτήν την περιοχή αναφέρονται πολύ συχνά στον οικισμό Λαστόκιν, ο οποίος βρίσκεται 1,25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το εργοστάσιο οπτάνθρακα της Αβντίιβκα (AKHZ ή coke plant).

Αν και δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για την κατάσταση γύρω από το εν λόγω χωριό, υπάρχουν αναφορές ακόμη και από την ουκρανική πλευρά πως οι Ρώσοι θα αποκτήσουν σύντομα τον πλήρη έλεγχό του.

«Ανακοινώθηκε πως το χωριό Λαστόκιν καταλήφθηκε, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πλήρη κατάληψη. Ο εχθρός δημιουργεί αμυντικές γραμμές. Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Λαστόκιν και το Σεβέρνογιε ως προγεφυρώματα, τα οποία θα θυσιάσει για να κερδίσει χρόνο καθυστερώντας την ρωσική προέλαση» έγραψε ένας Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής.

Παράλληλα, το κανάλι στο Telegram του 105ου Συντάγματος των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ ανέφερε πως «ο εχθρός συνεχίζει να οπισθοχωρεί. Έχει εγκαταλείψει ολοκληρωτικά τον οικισμό Λαστόκιν που βρίσκεται κοντά στην Αβντίιβκα. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στο χωριό. Σύντομα θα το έχουν καθαρίσει όλο».

Ο Ζελένσκι στο Κουπιάνσκ Έκτακτα

Από την άλλη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην περιοχή του Χαρκόβου επισκέφθηκε το διοικητήριο ενός τάγματος της 14ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (Prince Roman the Great), η οποία υπερασπίζεται την περιοχή του Κουπιάνσκ.

Η είδηση αυτή μεταδόθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Ουκρανού προέδρου. Ο Ζελένσκι άκουσε την αναφορά του διοικητή της ταξιαρχίας, αντισυνταγματάρχη Ολέκσιι Τρουμπνίκοφ, η οποία τον ενημέρωσε για την επιχειρησιακή κατάσταση σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Ο Ουκρανός διοικητής, όπως αναμένονταν, ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο περισσότερο εξοπλισμό, πυρομαχικά κλπ. Όπως επίσης αναμένονταν δεν αναφέρθηκε κανένας από τους δύο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ ως αποτέλεσμα της συνεχούς ρωσικής πίεσης.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να σας δω και να σας συγχαρώ» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Κιέβου.

πηγή: https://www.pentapostagma.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.