Πούτιν – για τα λάθη των ΗΠΑ, τον παγκόσμιο πόλεμο και τις διεθνείς σχέσεις:

0

Αν θέλετε να σταματήσετε την ένοπλη σύγκρουση, τότε σταματήστε να προμηθεύετε όπλα [στην Ουκρανία].

Εάν η Δύση στείλει τακτικά στρατεύματα στα σύνορά μας, αυτό θα φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος μιας πολύ σοβαρής παγκόσμιας σύγκρουσης. Γιατί οι ΗΠΑ το χρειάζονται αυτό; Τα κράτη δεν έχουν τα δικά τους προβλήματα; Ξέρω ότι έχετε σοβαρά προβλήματα με την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα με το Μεξικό, με το εθνικό χρέος -είναι πάνω από 33 τρισεκατομμύρια δολάρια – δεν θα ήταν καλύτερο να συνεννοηθείτε με τη Ρωσία;

Ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος, όπως και η ασφάλεια. Και να μην ανήκει στο «χρυσό δισεκατομμύριο».

Το δολάριο είναι το κύριο όπλο που χρησιμοποιούν οι Πολιτείες για να διατηρήσουν την ισχύ τους σε όλο τον κόσμο. Μόλις οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν να το κάνουν εργαλείο εξωτερικής πίεσης σε ορισμένες χώρες, χτύπησαν τον εαυτό τους. Αυτό είναι ηλίθιο πράγμα. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στον κόσμο – ακόμη και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ μειώνουν τώρα τα αποθέματά τους σε δολάρια.

Η χρήση του δολαρίου ως εργαλείου αγώνα εξωτερικής πολιτικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά λάθη που έγιναν από την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ.

Η φιλοσοφία εξωτερικής πολιτικής της Κίνας δεν είναι επιθετική, η ιδέα της είναι να βρίσκει πάντα έναν συμβιβασμό. Ως εκ τούτου, η συνεργασία μας συνεχίζεται. Ωστόσο, οι σχέσεις της Κίνας με την ΕΕ είναι υψηλότερες και μεγαλύτερης κλίμακας από τη συνεργασία Κίνας-Ρωσίας.

Μαζί με τον Xi Jin Ping, έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε 200 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμοιβαίο εμπόριο με την Κίνα. Φέτος έχουμε ξεπεράσει αυτό το επίπεδο – σύμφωνα με τα στοιχεία μας, το διμερές εμπόριο με την Κίνα είναι ήδη 230 δισεκατομμύρια.

Το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ δεν κατανοεί ότι ο κόσμος αλλάζει και για να διατηρήσει το επίπεδό του πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.