Το Wikileaks αποκαλύπτει τη χρηματοδότηση του Αλεξέι Ναβάλνι από τις ΗΠΑ καθώς η Ουάσιγκτον εκμεταλλεύεται τον θάνατό του

0

Οι πολιτικές δραστηριότητες του Alexei Navalny χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του National Endowment for Democracy (NED) ως μέρος μιας προσπάθειας να επαναληφθεί η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία το 2014 εντός της ίδιας της Ρωσίας.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είχαν προηγουμένως (και απρόθυμα) αποκαλύψει τον Ναβάλνι ως ακροδεξιό, ρατσιστή και ξενοφοβικό παρά τις προσπάθειες να τον χαρακτηρίσουν ως προοδευτικό υπέρ της δημοκρατίας ακτιβιστή.

Οι υπηρεσίες δημοσκοπήσεων που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκουν σταθερά τον Alexei Navalny εξαιρετικά αντιδημοφιλή στη Ρωσία με μονοψήφια ποσοστά έγκρισης.

Μετά από μια υποτιθέμενη δηλητηρίαση «Novichok» το 2020, η δημοτικότητα του Ναβάλνι «εκτινάχθηκε» στο 20% (έναντι 80%+ αποδοχής του Προέδρου Πούτιν σύμφωνα με δημοσκόπηση που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ) καθώς τα δυτικά ΜΜΕ κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται τώρα τον θάνατο του Ναβάλνι για να προωθήσουν την αντιρωσική πολιτική τους, ενώ η συλλογικότητα των δυτικών μέσων ενημέρωσης παραλείπει κάθε σχετικό πλαίσιο σχετικά με το ιστορικό του Ναβάλνι και τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.