Ποταμός Putin: Οι ΗΠΑ άρχισαν τον πόλεμο στην Ουκρανία – Η Ρωσία θα δώσει ασύμμετρη απάντηση στα δυτικά όπλα – Πολιτική δίωξη Trump

0

Η Ρωσία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρει μια φόρμουλα για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, τόνισε ο Putin – Σκληρή επίθεση σε ΗΠΑ, Γερμανία, ΕΕ – Στήριξη σε Trump

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε μετά το πραξικόπημα του 2014, όχι λόγω της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin την Τετάρτη το απόγευμα (5/6/2024) κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους επικεφαλής των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων στο περιθώριο του 27ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

«Δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον πόλεμο, ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014 μετά από πραξικόπημα και απόπειρες συντριβής όσων δεν συμφωνούσαν με το πραξικόπημα χρησιμοποιώντας όπλα», είπε ο Putin κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο περιθώριο του SPIEF.

Η Ρωσία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρει μια φόρμουλα για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η Ρωσία είχε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρει μια φόρμουλα διευθέτησης με ειρηνικά μέσα – το 2015 στο Μινσκ, εμείς υπογράψαμε τις λεγόμενες συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, διαμορφώθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», συνέχισε. 

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η αιγίδα του ΟΗΕ καθιστά τη συμμόρφωση με τις συμφωνίες υποχρεωτική αλλά η Ουκρανία αποφάσισε να ακολουθήσει τη στρατιωτική προσέγγιση.

Η Ουάσιγκτον προκάλεσε μια αντισυνταγματική εκτροπή στην Ουκρανία και ως εκ τούτου φέρει την ίδια ευθύνη για όσα συμβαίνουν εκεί αυτή τη στιγμή.

«Αυτοί φταίνε για αυτό που συνέβη, αυτοί προκάλεσαν την αντισυνταγματική κατάληψη της εξουσίας στην Ουκρανία.

Πρέπει να πω περισσότερα για το αποτέλεσμα;» είπε ο Putin στη συνάντηση ανανεώνοντας την υπόσχεσή του να τελειώσει τον πόλεμο.

Η αποστολή όπλων σε μια ζώνη σύγκρουσης είναι πάντα ένα κακό, επικίνδυνο και σοβαρό βήμα, πρόσθεσε ο Vladimir Putin. «Η προμήθεια όπλων στη ζώνη της σύγκρουσης είναι πάντα κακή.

Επιπλέον αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί που τα προμηθεύουν, δεν στέλνουν μόνο όπλα, αλλά ελέγχουν αυτά τα όπλα.

Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό και πολύ επικίνδυνο βήμα» υπογράμμισε ο Putin.

 Η αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία

Οι προμήθειες πυραύλων του Βερολίνου στο Κίεβο θα καταστρέψουν «εντελώς» τις σχέσεις του με τη Μόσχα, τόνισε ο Putin.

«Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα γερμανικής κατασκευής τανκ στο ουκρανικό έδαφος, προκλήθηκε ηθικό σοκ στη Ρωσία.

Επειδή η στάση απέναντι στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία στη ρωσική κοινωνία ήταν πάντα πολύ καλή. Τώρα, όταν λένε ότι σύντομα θα δοθούν πύραυλοι, που θα χτυπήσουν στόχους σε ρωσικό έδαφος, αυτό φυσικά θα καταστρέψει εντελώς τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις», είπε.

Κανείς στη γερμανική ηγεσία δεν προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών της, πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

«Είναι σαφές ότι η Γερμανία δεν έχει πλήρη κυριαρχία, αλλά οι Γερμανοί έχουν.

Και θα πρέπει να σκεφτεί κανείς τουλάχιστον λίγο τα συμφέροντά τους», είπε ο Putin.

Η Γερμανία εξαρτάται στους τομείς της πολιτικής πληροφόρησης και της άμυνας από τον εγκέφαλο «στην άλλη πλευρά του ωκεανού» (ΗΠΑ), πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Σχετικά με τις «απειλές» για τους ηγέτες άλλων χωρών η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν, ειδικά τους ηγέτες άλλων χωρών.

«Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι απειλούμε κάποιον; Δεν απειλούμε κανέναν, ειδικά έναν αρχηγό άλλης χώρας.

Αυτό είναι κακή συμπεριφορά.

Αυτό είναι λάθος.

Έχουμε τη δική μας θέση για ορισμένα θέματα», τόνισε.

Η Ρωσία μπορεί να δώσει ασύμμετρη απάντηση

putin_b_2.JPG

Οι ηγέτες στην ΕΕ δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα

Θα ήταν δυνατό να βρεθούν λύσεις σε ζητήματα με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) εάν ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είχαν περισσότερο θάρρος να προστατεύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Είναι δυνατόν να βρούμε λύσεις σε ζητήματα με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είχαν περισσότερο θάρρος να προστατεύσουν τα εθνικά συμφέροντα», σημείωσε..Πολιτική η δίωξη Trump

Ο Vladimir Putin επεσήμανε ότι η δίωξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump καταδεικνύει τη χρήση του δικαστικού συστήματος για εσωτερική πολιτική διαμάχη.

«Είναι σαφές σε όλο τον κόσμο ότι η δίωξη του Trump, ειδικά για κατηγορίες που βασίζονται σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια χωρίς άμεσες αποδείξεις, είναι απλώς η χρήση του δικαστικού συστήματος ως μέρος της πολιτικής αναμέτρησης», σημείωσε.

Σημείωσε ότι η αποδοχή του Trump αυξήθηκε και οι δωρεές του στην πολιτική εκστρατεία αυξήθηκαν επίσης αφού οι δικαστές τον κήρυξαν ένοχο.

«Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπιστεύονται το δικαστικό σύστημα που λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις και πιστεύουν ότι λαμβάνονται για πολιτικούς λόγους», είπε ο Putin.

putin_c_1.JPG

Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ

Η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ εκλεγεί από τον αμερικανικό λαό.

«Για εμάς, το τελικό αποτέλεσμα, πιστεύουμε, δεν έχει μεγάλη σημασία.

Η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ, που θα εκλεγεί από τον αμερικανικό λαό», είπε.

Η Ρωσία δεν έχει και δεν πρόκειται να παρέμβει στην πολιτική διαδικασία των ΗΠΑ, είπε ο Putin, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πλήττονται εκ των έσω κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είναι παλιός πολιτικός και προβλέψιμος, σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.

«Έχω ήδη πει ότι όλοι αντιμετώπισαν τη δήλωσή μου για τον Biden με σκεπτικισμό, αλλά είδαν επίσης σε αυτήν κάποιο είδος κρυφής επίθεση αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας παλιός πολιτικός», ανέφερε.

putin_d.JPG

Η κυβέρνηση Biden κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο

Η αμερικανική κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στην οικονομική πολιτική, είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Και στον τομέα της διεθνούς πολιτικής, στην εσωτερική πολιτική, αλλά και στην οικονομική πολιτική, νομίζω ότι η σημερινή διοίκηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, το ένα μετά το άλλο», σημείωσε.

Η επιθυμία της Ουάσιγκτον να είναι ο ηγέτης του παγκόσμιου φιλελευθερισμού καταστρέφει το κράτος εκ των έσω, πρόσθεσε ο Putin.

«Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενδιαφέρεται για το μεγαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες μάχονται όχι για την Ουκρανία και όχι για τον ουκρανικό λαό, αλλά για το μεγαλείο και για την ηγεσία τουw», επεσήμανε.

Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ όταν πρόκειται για το Κίεβο, εάν ο Donald Trump έρθει στην εξουσία, είπε ο Putin, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποτρέψουν την επιτυχία της Ρωσίας, πιστεύοντας ότι θα βλάψει την ηγετική της θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.